چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ کلینیک توانبخشی گندم ریهب

نوزادان در طی ۲ یا ۳ سال بعد از ایجاد صداهای کوچک شروع به صحبت می‌کنند. با این حال برخی از کودکان هستند که نمی‌توانند هم‌پای این سرعت زبان خود را رشد دهند. این نکته باعث نگرانی هر چه بیشتر والدین نسبت به فرزندان خود شده‌است.

به همین دلیل به دنبال روش‌های متعددی برای درمان این روش می‌باشند. گفتار درمانی از مواردی است که به وضوح یکی از راهکارهای موثر برای از بین بردن این نقص به شمار می‌رود. با این حال نکات بسیاری در هنگام انتخاب این روش شایان به ذکر است.

اگر شما نیز ابهاماتی در مورد این سوال که چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ دارد، پیشنهاد می‌شود تا این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

گفتار درمانگر چه شخصی است؟

به همراه پاسخ به این سوال که چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ باید با کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند نیز آشنایی داشته‌باشیم.

یکی از این افراد گفتار درمانگر است، به طور معمول گفتار درمانگر را می‌توان فردی آموزش دیده دانست که با گذارندن دوره‌های حرفه‌ای می‌تواند در زمینه شناسایی مشکلات حوزه زبان، اصوات آوایی، اختلالات گفتاری و مشکلات صوتی نقش آفرین باشد، سپس برای بهبود چنین عارضه‌هایی خدمات درمانی تاثیرگذاری را به افراد پیشنهاد دهد.

علائم تاخیر در گفتار :

موردی که باید قبل از پاسخگویی به سوال چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ پاسخگو باشیم، این است که علائم تاخیر در گفتار به چه صورت است؟ اگر کودکی در دو ماهگی هیچ صدایی از خود تولید نکند، می‌تواند اولین علامت تاخیر گفتار باشد. تا ۱۸ ماهگی نوزادان قادر هستند تا از کلمات ساده‌ای استفاده کنند.

بعد از آن اگر کودک در دو سالگی حداقل ۲۵ کلمه را به کار نبرد مورد دومی برای تاخیر در گفتار می‌باشد. در ۲.۵ سالگی از عبارات منحصر بفرد دو کلمه‌ای یا ترکیب اسم یا فعل استفاده نکند، از نشانه‌های علائم تاخیر در گفتار به شمار می‌آید.

چه عواملی می‌توانند باعث تاخیر در گفتار شوند؟

چه عواملی می‌توانند باعث تاخیر در گفتار شوند؟

تاخیر در گفتار می‌تواند در مورد رشد جسمی و فکری هر شخصی مطالبی را عنوان کند. به همین دلیل در کنار پاسخگویی به سوال چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ باید بدانیم چه چیزی می‌تواند باعث تاخیر در گفتار شود؟ اولین مورد مشکلات دهان، زبان یا کام است. در بیماری به نام گره زبان، زبان به کف دهان وصل می‌شود، این نقص می‌تواند ایجاد صداهای خاص را دشوار کند.

مورد بعدی مشکل شنوایی است، کودکی که صداها را به خوبی نمی‌شوند احتمالا در استفاده از کلمات با مشکل روبه رو خواهد بود. یکی از نشانه‌ها کم شنوایی این است که فرزند شما نام شخص یا چیزی را که می‌برید را تشخیص نمی‌دهد.

مورد سوم عدم تحریک پذیری کودک است، محیط در رشد گفتار و زبان نقش اساسی دارد. سوء استفاده، بی‌توجهی یا عدم تحریک کلامی می‌تواند کودک را از رسیدن به نقطه مورد نظر باز دارد. از موارد دیگر می‌توان به اختلال طیف اوتیسم و مشکلات عصبی اشاره کرد.

بیشتر بدانید : تست عملکرد حرکتی نوزاد(TIMP)

چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟

سوالی که بسیاری از والدین را نگران کرده‌ این است که چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت از کودک تا افراد مسن به درمانگر به جهت رفع این نقص مراجعه می‌کنند.

در گفتار درمانی به بررسی، تشخیص، درمان اختلالات در گفتار و زبان پرداخته می‌شود. به طور معمول کودکانی که اصلا صحبت نمی‌کنند، معمولا در حدود ۱۸ تا ۲۴ ماهگی برای ارزیابی گفتار و زبان ارجاع داده می‌شوند.

آیا بزرگسالان نیز می‌توانند به گفتار درمانی مراجعه کنند؟

افراد بسیاری هستند که از مشکلات متعددی رنج می‌برند که با کمک گفتار درمانی قابل حل است. سوالی که برای این دسته از افراد رخ می‌دهد و پاسخ به آن بسیار ضروری می‌باشد، این است که چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ به طور کلی تمرینات گفتار درمانی برای بزرگسالان می‌تواند به آن‌ها در گفتار، زبان و ارتباط شناختی کمک کند.

در صورت آسیب دیدگی یا بیماری‌های پزشکی نظیر سرطان دهان، بروز مشکلات بلع و مواردی به این شکل می‌توان به مراکز گفتار درمانی مراجعه کرد. این دسته از تمرینات شامل حل مسئله، حافظه، تمرینات تنفسی، تقویت عضلات دهان و بهبود مکالمه در هنگام ارتباطات جمعی می‌باشد.

افراد تا چه زمانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟

افراد تا چه زمانی به گفتار درمانی نیاز دارند؟

ابهامات بسیاری همچون سوال چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ وجود دارند، این دسته از سوالات این هستند که مدت زمانی که فرد به گفتار درمانی نیاز دارد به چه عواملی بستگی دارد؟ سن، نوع و شدت اختلالات، فواصل بین درمان، پیش زمینه پزشکی و … از موارد مهم در هنگام تعیین بازه گفتار درمانی به شمار می‌آیند. از طرفی توجه به تمامی این عوامل به بهبود سریع نیز کمک می‌کند.

انتخاب مرکز گفتار درمانی مناسب کودک :

حال که سوال چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ را پاسخ داده‌ایم، بهتر است تا انتخاب مرکز مورد نظر را نیز در معیارهای خود در نظر بگیرید. با انتخاب یک مرکز معتبر شما می‌توانید به مزایای بی‌نظیر دیگری نیز دست پیدا کنید، به همین دلیل از جمله مواردی که باعث بهبود روند درمانی کودک می‌شود خوشرویی درمانگر است.

همچنین حل اختلالات رفتاری کودک در حین انجام بازی، باعث افزایش سرعت روند درمانی می‌شود. بنابراین برای درمان کودک باید یک مرکز گفتار درمانی انتخاب شود تا با داشتن این ویژگی‌ها، باعث درمان سریع کودک شود.

کلام پایانی

در کنار رشد جسمی کودک، نوع گفتار آن نیز بسیار حائز اهمیت است. از این رو نگرانی بسیاری از والدین رفع مشکلات گفتاری افراد می‌باشد، یکی از این روش‌ها استفاده از گفتار درمانی است.

این گزینه درمانی همچون بسیاری از موارد نکات مهمی دارد که باید رعایت شود. یکی از این سوال‌ها این است که چه زمانی باید به گفتار درمانی مراجعه کنیم؟ در نتیجه در این مقاله سعی شد تا بررسی کاملی در پاسخ به این سوال و مواردی به این شکل داشته‌باشیم.

کلینیک توانبخشی گندم ریهب در منطقه ستارخان تهران واقع شده است و دارای مجوز رسمی از سازمان نظام پزشکی میباشد . خدمات کار درمانی در این کلینیک تحت نظر اعضای هیئت علمی دانشگاه انجام میشود . متخصصین کلینیک گندم همه تخصص ها را جهت بهبود شما پوشش می دهند. جهت مشاوره با متخصصین ما در تماس باشید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *